nortind_uiagm_logo

NORTIND - Norske Tindevegledere

Norske Tindevegledere (NORTIND) er eneste representant for det internasjonale fjellførerforbundet IFMGA/IVBV (International Federation of Mountain Guides Associations) i Norge. NORTIND kvalifiserer Tindevegledere/høyfjellsførere etter IFMGAs internasjonale standard, og har ansvar for organisering, videreutdanning og faglig oppdatering av Tindevegledere i Norge.

Kvalifisering gjennom NORTIND gir høy kompetanse på internasjonalt nivå for arbeid med mennesker i krevende fjellnatur. Godkjente Tindevegledere/førere er kvalifiserte til å veilede og føre i en særskilt form for friluftsliv, næmlig det bratte friluftslivet-tindefriluftslivet. Det er eksperter på: klatring, brevandring, fjellskigåing, bratt skikjøring og skredvurdering.

UIAGM / IVBV / IFMGA

Responsive

Det internasjonale forbundet IVBV/UIAGM/IFMGA organiserer tindevegledere og høgfjellsførere over hele verden. I 2009 er det 23 nasjonale medlemsorganisasjoner som representerer Europa, Nord- og Sør Amerika i tillegg til Japan og New Zealand. En del land er dessuten tatt opp som ”kandidatland”, og arbeider sammen med et medlemsland for å kvalifisere seg som fullverdig medlem.

IVBV - Internationale Vereinigung der Bergführerverbände
UIAGM – Union International des Associations de Guides de Montagne
IFMGA – International Federation of Mountain Guides AssociationsVil du bli Tindevegleder?

Responsive

Dersom du kan tenke deg å arbeide med gjester og kursdeltakere på ski, i bratt fjell og på breer i Norge og utlandet, sommer og vinter, er kvalifisering som Tindevegleder noe for deg! Visste du at i mange land i verden kreves det at en har status som IFMGA Mountain Guide/ Tindevegleder hvis man skal ta med folk i fjellet mot betaling? Det er faktisk ulovlig å arbeide uten. Kommer du gjennom nåløyet og blir tatt opp til kvalifiseringen blir du en del av et faglig og sosialt nettverk med hele 6000 kollegaer kloden rundt. I kvalifiseringen vil du lære av landets dyktigste og mest erfarne vegledere innen sine felt.

Samarbeidspartnere