Norske Tindevegledere (NORTIND) ble stiftet i 1978, og ble medlem av det internasjonale tindeveglederforbundet (IVBV/UIAGM/IFMGA) i 1982. Siden IVBV/IFMGA/UIAGM bare godkjenner én nasjonal organisasjon i hvert land, er det i dag NORTIND som representerer det internasjonale forbundet i Norge, og som kan kvalifisere tindevegledere/ høgfjellsførerere etter IVBV/IFMGA/UIAGMs internasjonale standard.

NORTIND tar opp rundt 10 nye medlemmer for kvalifisering annet hvert år. (Neste opptak er i 2017.) Kvalifiseringen går over 3 år, med 15 kursuker, 10 ukers praksis og i tillegg forventes det dokumentert egenaktivitet. (Se kursrekka) Kvalifiseringen bygger på en internasjonal standard vedtatt av IVBV/IFMGA, og er omtrent den samme både i innhold og nivå i Norge som i andre IVBV/IFMGA/UIAGM-land. I NORTIND ligger det praktiske ansvaret for kvalifiseringen hos Kvalifiseringskomiteen (KK).

Gjennom internasjonale fagseminarer, utveksling til andre lands kvalifiserende kurs, og ved møter og generalforsamlinger et par ganger i året, har NORTIND tett kontakt med det internasjonale forbundet. Slik holdes medlemmene orientert og oppdatert på gjendende fagfelt. I 2015 har NORTIND drøyt 76 fullt kvalifiserte medlemmer som i større og mindre grad driver kurs og høyfjellsføring både innenlands og utenlands.

I tillegg til organ på tillitsmannsnivå har NORTIND et styret med et sekretariat ved forretningsføreren, Anders Kristian Nordnes. Han fungerer som det formelle kontaktpunktet for organisasjonen. Hendvendelser til organisasjonen sendes til Anders Kristian Nordnes via adressen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kontakt


Norske Tindevegledere - NORTIND
Boks 119

N-2684 VÅGÅ

nortind@nortind.no

Tlf: 997 25 945
Organisasjonnr: 982 778 891
Kto.nr. 2085.25.60968
IBAN: NO92 2085 2560 968
BIC: SPTRNO22