Norske Tindevegledere (NORTIND) ble stiftet i 1978, og ble medlem av det internasjonale tindeveglederforbundet (IVBV/UIAGM/IFMGA) i 1982. Siden IVBV/IFMGA/UIAGM bare godkjenner én nasjonal organisasjon i hvert land, er det i dag NORTIND som representerer det internasjonale forbundet i Norge, og som kan kvalifisere tindevegledere/ høgfjellsførerere etter IVBV/IFMGA/UIAGMs internasjonale standard. Kvalifiseringen går nå i regi av Norsk Fjellfagskole AS som er heleid av NORTIND. NORTIND og Norsk Fjellfagskole AS har kontor på Tindesenteret på Åndalsnes.

Norsk Fjellfagskole AS tar våren 2021 opp 8 kandidater til tindeveglederkvalifisering. Kvalifiseringen går over 3 år, med 15 kursuker, 10 ukers praksis og i tillegg forventes det dokumentert egenaktivitet. Kvalifiseringen bygger på en internasjonal standard vedtatt av IVBV/IFMGA, og er omtrent den samme både i innhold og nivå i Norge som i andre IVBV/IFMGA/UIAGM-land. Det praktiske ansvaret for kvalifiseringen ligger nå hos Norsk Fjellfagskole AS og Kvalifiseringskomiteen (KK).

Gjennom internasjonale fagseminarer, utveksling til andre lands kvalifiserende kurs, og ved møter og generalforsamlinger et par ganger i året, har NORTIND tett kontakt med det internasjonale forbundet. Slik holdes medlemmene orientert og oppdatert på gjendende fagfelt. I 2021 har NORTIND drøyt 95 fullt kvalifiserte medlemmer som i større og mindre grad driver kurs og høyfjellsføring både innenlands og utenlands.

Fra 2019 har NORTIND også kvalifisert skivegleder. Dette er en mindre omfattende kursrekke enn tindevegleder, men denne kvalifseringen går også over 3 år. Her er det også opptak av 8 kandidater våren 2021.

I tillegg til organ på tillitsmannsnivå har NORTIND og Norsk Fjellfagskole AS et styret med en person til ansatt i halv stilling på kontoret på Åndalsnes. Anders Kristian Nordnes fungerer er det formelle kontaktpunktet for organisasjonene. Hendvendelser til organisasjonene sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kontakt


Norske Tindevegledere - NORTIND
Havnegata 2
N-6300 Åndalsnes
nortind@nortind.no

Tlf: 997 25 945
Organisasjonnr: 982 778 891
Kto.nr. 2085.25.60968
IBAN: NO92 2085 2560 968
BIC: SPTRNO22